VIVA GLAM
en het M·A·C AIDS-fonds

“I am the M·A·C Girl!” Met deze uitdagende slogan werd het eerste gezicht van VIVA GLAM aangekondigd: drag-idool RuPaul, spectaculair uitgedost in glimmende rode leren laarzen en een corset. Dit was het begin van een legendarische campagne die door de jaren heen veel verschillende sterren en stijlen zou verwelkomen, maar die altijd trouw is gebleven aan het unieke gevoel van lef, een extravagante stijl en een onbedwingbare lust voor het leven.

De vurig rode VIVA GLAM lippenstift werd in 1994 gecreëerd en speelde een belangrijke rol in het werven van fondsen voor HIV/AIDS en wist de aandacht te richten op deze ziekte die, in die tijd, een enorme impact had op de modewereld, maar ook in de rest van de wereld zijn sporen achterliet. Toen, maar nu nog steeds, gaat de volle 100% van de verkoopprijs van elk VIVA GLAM-product naar het M·A·C AIDS-fonds (na aftrek van de eventuele btw).

In de 20 jaar sinds RuPaul haar onvergetelijke entree maakte, hebben allerlei grote sterren hun steun verleend aan deze campagne, waaronder Lady Gaga, Elton John, Debbie Harry, Boy George, Cyndi Lauper, Nicki Minaj, Ricky Martin, Christina Aguilera, Dita Von Teese, Shirley Manson, Mary J Blige, Rihanna, Miley Cyrus en meer recent Ariana Grande.

Het M·A·C AIDS-fonds is een pionier in het werven van fondsen voor HIV/AIDS funding en verstrekt financiële steun aan organisaties die zich inzetten voor achtergestelde regio’s en bevolkingsgroepen. Als de grootste corporatieve, niet-farmaceutische donor op het gebied van HIV/AIDS richt het M·A·C AIDS-fonds zich op het verband tussen armoede en HIV/AIDS door financiële steun te verstrekken aan organisaties over de hele wereld die diensten verlenen aan mensen met HIV/AIDS. Tot op heden heeft het M·A·C AIDS-fonds meer dan $ 400 miljoen ingezameld met de verkoop van M·A·C VIVA GLAM lippenstift en Lipgloss. 100% van de verkoopprijs gaat naar de strijd tegen HIV/AIDS.

Lang leve VIVA GLAM! We zijn allemaal een M·A·C-meisje!

Voor meer informatie, zie macaidsfund.org

SHOP VIVA GLAM